زنان بارداری که مثبت میاندیشند، فرزندانی با توانایی ریاضی ‘بالا دارند’ محققان دریافتهاند که مثبت اندیشی مادران به افزایش موفقیتهای درسی کودکانشان کمک میکند پژوهش تازه نشان میدهد که زنان باردار که مثبت میاندیشند و تمایل بیشتری به تلاش برای کنترل شرایط خود نشان میدهند، ممکن است فرزندانی به دنیا …
بیشتر بخوانید »آیا شما ریزپرخاشگرید؟
آیا شما ریزپرخاشگرید؟ ریزپرخاشگری یعنی “به کار بردن عبارات گفتاری کوتاه و حرکات و اشارات کلامی و غیرکلامی که، چه سهوی چه عمدی، حاوی توهین، سرزنش و تحقیر دیگران باشد”. پژوهشگران حوزه “تنوع فرهنگی” و “عدالت اجتماعی”، با پیشرفت ابزارهای علمی، به مشاهده، بررسی و تحلیل دقیق رفتار و زبان …
بیشتر بخوانید »ناقصسازی جنسی زنان (ختنه زنان)
ناقصسازی جنسی زنان (ختنه زنان) – بریدن آلت زنانه بریدن آلت تناسلی زنان (به انگلیسی: Female Genital Cutting) یا ختنه زنان (به عربی: ختان الإناث) یا ناقصسازی جنسی زنان یا مثلهکردن جنسی زنان (به انگلیسی: Female Genital Mutilation) بر اساس تقسیمبندی سازمان بهداشت جهانی به یکی از چهار عمل زیر …
بیشتر بخوانید »«حیرت اندر حیرت آمد زین سخن»
«حیرت اندر حیرت آمد زین سخن» نکاتی دربارۀ سخنانِ اخیرِ آقای کاظم صدیقی و راه حلِ ایشان برای رفع مشکلات اقتصادی فرمودهاند: «مردم نماز استغاثه به حضرت زهرا، نماز جعفر طیار و نماز امام زمان بخوانند، به خداوند پناه ببرند و صبر پیشه کنند. مردم در شرایط کنونی اول برای …
بیشتر بخوانید »چرا خارج شدن از “دایره راحتی” دشوار است؟
چرا خارج شدن از “دایره راحتی” دشوار است؟ قدم برداشتن به خارج از دایره راحتی معمولا چالش برانگیز است. برای کاهش وزن و رژیم گرفتن باید تا حدودی از غذاهایی که دوست داریم صرف نظر کنیم، برای خروج از رابطه ای که مخرب است باید تحمل و توانایی تنها ماندن …
بیشتر بخوانید »سوگیریهای شناختی: اثر چشم و همچشمی
سوگیریهای شناختی: اثر چشم و همچشمی اثر چشم و همچشمی (bandwagon effect) نوعی سوگیری شناختی است که طی آن، فرد عملی را فقط به این دلیل انجام میدهد که دیگران نیز دارند همان کار را میکنند. در این حالت فرد به باورهای خود توجه چندانی ندارد و پس از اینکه …
بیشتر بخوانید »کارگاه مهارتهای ارتباط با نوجوان چیست؟ (کارگاه ارتباط با نوجوان)
کارگاه مهارتهای ارتباط با نوجوان چیست؟ (کارگاه ارتباط با نوجوان) نوجونان خطر را احساس نمیکنند مراقب نوجوانان خود باشیم و برای مراقبت از آنها آموزش ببینیم. امروزه با توجه به پیچیدگی ها و مخاطرات دنیای مدرن، از شرایط اجتماعی-فرهنگی گرفته تا تکنولوژیهای ارتباطی و دسترسی آسان به هر نوع اطلاعات …
بیشتر بخوانید »آرمانهای توسعه پایدار؛ ۱۷ آرمان برای دگرگونی جهان
آرمانهای توسعه پایدار؛ ۱۷ آرمان برای دگرگونی جهان هدف آرمان های توسعه پایدار پایان دادن به فقر، ترویج کرامت انسانی و رفاه برای مردم جهان هم زمان با حفاظت از محیط زیست است ۱- نبود فقر ۲- به صفر رساندن گرسنگی ۳- سلامت مطلوب و رفاه ۴- آموزش با کیفیت …
بیشتر بخوانید »هویت زنان جامعه هویتی اصیل نیست عاریتی ست و دیکته شده
هویت زنان جامعه هویتی اصیل نیست عاریتی ست و دیکته شده – نسیم مصلحی انسان ها برای رشد و پیشرفت نیازمند هویتند، هویتی مستقل. هویتی که با رعایت مرزهای افراد در کودکی و نوجوانی شروع به شکل گیری میکند. هویتی که سرانجام چشماندازی برای زندگی فرد ایجاد میکند و سبب …
بیشتر بخوانید »خشونت رفتاری: چه کنیم اگر همسرمان ما را کنترل میکند؟
خشونت رفتاری: چه کنیم اگر همسرمان ما را کنترل میکند؟ کنترل خشونتآمیز چیست؟ کنترل خشونتآمیز نوعی خشونت خانگی است اما لزوماً خشونت فیزیکی نیست. چنین رفتاری باعث میشود که قربانی نتواند به شبکههای حمایتی دسترسی داشته باشد و فقط متکی به شخصی که او را آزار، تهدید، تحقیر و ارعاب …
بیشتر بخوانید »